top of page

Mi úgy gondoskodunk kedvencéről, mint ahogy Ön is tenné

Évente több ezer, különböző fajú állatot juttattunk el különféle célállomásokra szerte a világon. Magyarország legnagyobb tapasztalattal bíró élő állat légi szállítmányozójaként nemcsak az állatok szállításával kapcsolatban, de a róluk való gondoskodás területén is jelentős jártasságot szereztünk több mint 25 év alatt. A közkedvelt házi kedvencek – kutya, macska – szállítása mellett vállaljuk egzotikus, állatkerti, vízi, valamint haszonállatok export és import szállítmányozásának teljes körű lebonyolítását.

IATA 01.png
IPATA 03.png
EVES LOGO 06.png

28

A IATA LAR élőállat-vizsgával rendelkező specialistáink jól ismerik az országonkénti és légitársaságonkénti szabályozásokat, egészségügyi előírásokat, szükséges okmányokat és engedélyeket, és mindig a legoptimálisabb, a legkevesebb stresszel járó, állatbarát megoldást nyújtjuk ügyfeleink számára.

Ügyfeleinknek saját készletről biztosítunk légi szállításra alkalmas, az IATA szabványainak teljes mértékben megfelelő, sztenderd méretű ketreceket, de cégünk vállalja a szállításhoz szükséges speciális, egyedi méretű szállítóeszközök beszerzését is. Weboldalunkon folyamatosan követhető az állat útja a repülőtérről a repülőtérig.

AVI 01.jpg
At the Vet

Kollégáink folyamatos, napi kapcsolatot ápolnak a ki- és beléptetést ellenőrző, repülőtéri határállomási állatorvosokkal. Raktárbázisunk és irodánk repülőtér közeli elhelyezkedése lehetővé teszi számunkra, hogy bármilyen szükséges okmányt a lehető leggyorsabban el tudjunk juttatni a repülőtéri állatorvos részére.

A légi áruszállításhoz kapcsolódóan a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, Budapesten egyedüliként 24 órás vámszolgálat és állatorvosi szolgálat működik, aminek köszönhetően a szállításokhoz kapcsolódó vámkezeléseket – az áru érzékeny jellegéből fakadóan – bármely időpontban tudjuk vállalni.

IPATA 04.png

Cégünk az élő állatokat szállítmányozó cégek világhálózatának (International Pet and Animal Transportation Association – IPATA) tagja, mindemellett a világ valamennyi számottevő légitársaságával partneri kapcsolatban van.

VIP Lounge - indulás előtt

VIP Lounge
indulás előtt

A hozzánk érkező állatokat – Magyarországon egyedülálló módon – a raktárbázisunkon külön erre a célra kialakított biztonságos, tiszta, fertőtlenített, hangszigetelt és légkondicionált térben vesszük át és készítjük fel az utazásra.

Házi kedvencek légi szállítása
AVI 15.png
SPECIAL LIVE ANIMALS.png

Házi kedvencek – kutya, macska – szállítása légi úton

Online

ajánlatkérés

 • Kérjük, küldjön nekünk e-mailt az avi@airmaxcargo.com e-mail-címre, vagy töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat, és kollégáink a lehető leghamarabb felveszik önnel a kapcsolatot. Az ajánlatadáshoz a következő adatokat szükséges megadni: állat faja, fajtája, születési ideje (ÉÉÉÉ.HH.NN), méretei, mennyisége, desztináció, veszettség elleni oltás dátuma.

 • A megadott adatok alapján kollégáink megkeresik a legoptimálisabb megoldást, és elküldik önnek a részletes ajánlatot az adott országra vonatkozó tájékoztatóval együtt.

 • Az árajánlat elfogadását követően a címzett adatainak birtokában elkészítjük a foglalást, amelyről a feladónak visszaigazolást küldünk.

 • A feladónak szükséges a részletes foglalási adatokat (érkezés pontos dátuma, időpontja, érkezési repülőtér, fuvarlevélszám) továbbítani a címzett felé.

 • A címzett feladata, hogy visszaigazolja a szállítást (hogy az állatot a célállomáson fogadják) a légitársaság felé.

 • Munkatársunk értesíti önt az állat leadásának időpontjáról, illetve a szükséges dokumentumokról.​

 • Az Airmax Cargo raktárbázisán található élőállat-térben átvesszük az állatot, annak okmányait, és felkészítjük a szállításra. (Elhelyezzük a szállítóeszközben, lemérjük, ellenőrizzük az okmányait.)

 • Ezután elkészítjük az állat fuvarokmányait, és vámkezeljük, amennyiben szükséges.

Kennels

Hogyan mérje le kutyáját?

A

Mérje le az állat hosszát az orra hegyétől a farka tövéig.

B

Mérje meg a mellső láb hosszát a könyökízületig.

C

Mérje le a kutya szélességét a legszélesebb ponton, a mellkasánál.

D

Mérje le a kutya magasságát a fejtetőig vagy a füle hegyéig (amelyik magasabban van).

Fontos!

A kutyája méreteit a lehető legpontosabban adja meg részünkre, hiszen precíz árajánlatot is csak ennek alapján tudunk önnek küldeni. Ha nem pontos méreteket ad meg nekünk, és a szállítóeszköz mérete nem megfelelő, akkor a repülőtéri hatóságok megtagadhatják az állat utazását, ami önnek többletköltséggel, kedvencének extra stresszel járhat.

KUTYA_MÉRETEK_01.png
IATA 02.png

A legtöbb légitársaság csak és kizárólag a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) előírásainak megfelelő szállítódobozt fogad el.

 

Ügyfeleinknek saját készletről tudunk biztosítani az IATA szabványainak teljes mértékben megfelelő, sztenderd méretű ketreceket, de cégünk vállalja a szállításhoz szükséges speciális, egyedi méretű szállítóeszközök beszerzését is.

A szállítókennel akkor megfelelő, ha az állat:

 • fel tud állni a kennelben, és nem üti be a fejét a kennel tetejébe,

 • nem ér végig a kennelben sem állva, sem fekve,

 • kényelmesen meg tud fordulni,

 • kényelmesen le tud feküdni.

KENNEL 02.png

Élőállat szállításhoz szükséges okmányok

 • Európai Uniós állatútlevél vagy oltási könyv. (Közösségen belüli mozgás esetén csak az EU-s állatútlevél elfogadott)

 • Hatósági állatorvosi igazolás, amely igazolja, hogy az állat egészséges és alkalmas a légi szállításra. Közösségen belüli szállítás esetén, az utazás előtti klinikai vizsgálat, illetve ennek bejegyzése az EU-s állatútlevél X. fejezetében kötelező.

 • Szükség szerint vérteszt az adott ország előírásainak megfelelően

 • Karanténfoglalás visszaigazolása (amennyiben az ország szabályozása megköveteli a karantént érkezéskor)

 • Légi szállítmányozási megbízás a szállítmányozó és a feladó között

 • Export vámkezelési megbízás

 • VPID-szám (A vámhivatal által kiadott okmányokon, határozatokon, ügyiratokon a gazdálkodó, vagy magánszemély azonosítására szolgál. Az exportőrnek vagy importőrnek minden export vagy import irányú mozgás vámkezeléséhez szükséges rendelkeznie VPID számmal.)

 • Értéknyilatkozat vagy számla unión kívüli szállítás esetén

Szállításhoz szükséges okmányok

Országonkénti
előírások

Az itt leírt információk tájékoztató jellegűek. Szakértőink minden esetben e-mailben küldik el a hatályos országra vonatkozó előírásokat.

Országonkénti előírások

Bővebb információért kattintson az országra!

EU FLAG 01.jpg

Az Európai Unió tagállamaiba történő utazás általános feltételei

Az állatnak rendelkeznie kell európai állatútlevéllel, amely egy sorszámozott, kétnyelvű (magyar–angol) okirat, és amelynek célja, hogy a kedvtelésből tartott állatot gazdája karantén nélkül is átvihesse az egyik Európa Uniós országból a másikba. Az igazolvány tartalmazza az állat és tulajdonosa azonosító adatait, az állat védőoltásait, egyéb kezelését és minden, az egészségére vonatkozó releváns és fontos információt. Az utazó házi kedvencnek rendelkeznie kell érvényes veszettség elleni védőoltással. Az állatnak legalább 12 hetesnek (84 nap) kell lennie az oltás beadásának idején (ennél fiatalabb korban beadott oltás nem tekinthető érvényesnek, függetlenül az oltás beadásától eltelt időtartamtól). Az állatútlevélben be kell jegyezni a veszettség elleni védőoltás beadásának időpontját. Fontos, hogy a vakcinázás a mikrochipbeültetés után kell hogy történjen. Az állat szállítását legkorábban az első veszettség elleni oltás beadásától számított 21 nap múlva lehet csak megkezdeni, mert az európai uniós szabályok alapján a veszettség elleni védőoltást csak a 21 nap elteltével lehet érvényesnek tekinteni. Előfordul, hogy az európai uniós követelményeknél szigorúbb egy adott ország saját szabályozása, ezért minden esetben a szigorúbb előírásoknak kell megfelelni.

EU tagállamok feltételei
SWISS FLAG 01.jpg

Svájc

Svájc nem tagja az Európai Uniónak, a Magyarországról származó állat esetében mégis pontosan ugyanazoknak a követelményeknek kell megfelelni, mint az Európai Unió más tagállamaiba történő utazásnál. Ahogy az uniós tagországok esetében, Svájcba is csak akkor utazhat élő állat, ha az a megfelelő egyedi mikrochipes azonosítóval, érvényes veszettség elleni védőoltással, valamint érvényes európai állatútlevéllel rendelkezik. Svájcba fül- és farokvágott állatokat nem engednek be, csak és kizárólag akkor, ha állatorvos igazolja, hogy a csonkolásra állategészségügyi probléma miatt (pl. baleset) volt szükség.

Svájc
ICELAND FLAG 01.jpg

Izland

Az Izlandra történő élőállat-szállítással kapcsolatban az alábbi linkeken kaphat bővebb információt. Amennyiben az olvasottak után bármilyen felmerülő kérdése lenne, kérjük, keresse bizalommal élő-állat szállítás ügyintézőinket, akik készséggel állnak rendelkezésére.

Izland
USA FLAG 03.jpg

Egyesült Államok

Az Egyesült Államokba a leghamarabb 12 hetes korban kapott, veszettség elleni védőoltást követő 21. napon szállítható az állat, amelynek mikrochippel és érvényes állatútlevéllel vagy oltási könyvvel kell rendelkeznie. Az útlevél mellett hatósági állatorvosi igazolás szükséges arról, hogy az állat egészséges és szállításra alkalmas. Bizonyos esetekben lehetséges a még nem oltott, de legalább 10 hetes korú kutyák szállítása. Ezzel kapcsolatban, kérjük keresse bizalommal élő-állat szállítás ügyintézőinket, akik készséggel állnak rendelkezésére.

Egyesült Államok
CANADA FLAG 01.jpg

Kanada

Kanadába a leghamarabb 12 hetes korban kapott, veszettség elleni védőoltást követő 21. napon szállítható az állat, amelynek mikrochippel és érvényes állatútlevéllel vagy oltási könyvvel kell rendelkeznie. Az útlevél mellett hatósági állatorvosi igazolás szükséges arról, hogy az állat egészséges és szállításra alkalmas. Bizonyos esetekben lehetséges a még nem oltott, de legalább 10 hetes korú kutyusok szállítása. Ezzel kapcsolatban, kérjük keresse bizalommal élő-állat szállítás ügyintézőinket, akik készséggel állnak rendelkezésére. Kanada különbséget tesz a kereskedelmi és nem-kereskedelmi célú szállítás között. Az érvényben lévő követelmények elérhetőek az alábbi oldalon. Amennyiben az olvasottak után bármilyen felmerülő kérdése lenne, kérjük, keresse bizalommal élő-állat szállítás ügyintézőinket, akik készséggel állnak rendelkezésére.

Kanada
AUSTRALIA FLAG 01.jpg

Ausztrália

Az Ausztráliába történő élőállat-szállítással kapcsolatban az alábbi linkeken kaphat bővebb információt. Amennyiben az olvasottak után bármilyen felmerülő kérdése lenne, kérjük keresse bizalommal élő-állat szállítás ügyintézőinket, akik készséggel állnak rendelkezésére.

Ausztrália
CHINA FLAG 01.jpg

Kína

A Kínába történő élőállat-szállítás esetében a szabályozás tartományonként változhat, ezért kérjük, keresse bizalommal élő-állat szállítás ügyintézőinket, akik készséggel állnak rendelkezésére.

Kína
DUBAI FLAG 01.jpg

Dubai

A Dubaiba utazó állatokat nem engedik fel a repülőgép fedélzetére, így azok csak manifesztált áruként érkezhetnek az országba. Dubajba való beutazáshoz az állatnak egyedi azonosítóval (mikrochip), érvényes európai állatútlevéllel és hatósági állatorvosi igazolással, továbbá importengedéllyel kell rendelkeznie. Az állatnak három hónapos korban lehet leghamarabb megkapnia a veszettség elleni védőoltást, majd azt követően legkorábban 21 nappal vértesztet kell végezni. A vérteszt elvégzését követő 12 hét elteltével utazhat az állat, amennyiben a teszt kimutatja az ellenanyagot.

Dubai
bottom of page