top of page

Ügyfélközpontú vámszolgáltatás az Aimax-Cargo-nál

Az Airmax Cargo vámszakértői gyorsan és költséghatékonyan intézik a speciális vámkezelést igénylő feladatokat is. A vámkezelésekhez kacsolódóan olyan speciális szolgáltatásokat kínálunk ügyfeleink részére, amelyekkel a vámmal kapcsolatos kötelezettségeik teljesítése a lehető legkevesebb időráfordítást vesz igénybe. Partnereink kezét a szállítmányozási feladat elvégzését követően sem engedjük el, nem csak a vámkezeléskor, de egy évek múlva lehetséges utólagos ellenőrzés esetében is számíthatnak ránk.

IATA 01.png

IATA TOP 10-ben
Magyarországon

EVES LOGO 06.png

28

Különleges vámokmányok és eljárások intézése

Az érkező árukhoz kötődő vámügynöki szolgáltatásaink lefedik az importhoz kapcsolódó vámkezelések teljes palettáját, és elősegítik az áruk gyors és problémamentes eljuttatását a címzetthez.

Az Airmax Cargo Budapest Zrt. komplett Engedélyezett Gazdálkodó (Authorised Economic Operator – AEO) engedéllyel rendelkezik. Ez egy olyan speciális státusz, amely alapján a vámhatóság az engedélyezett gazdálkodót megbízható partnerének tartja, és ezért vámügyeinek intézése, a vámáruk fuvarozása és egyéb kezelése során számos kedvezményt kap a vámhatóságtól.

Image by Jakub Dziubak

0-24 órás vámszolgáltatás

export és import áruk esetén is

Vámügyintézőink a hét minden napján 0–24 órában megoldást tudnak nyújtani légi import áruk vámkezelésében, valamint export szállítmányok vámügyintézésében minden fuvarozási módban. Az import vámeljárás (szabad forgalomba helyezés) gyorsabb, rugalmasabb lefolytatása érdekében az Airmax Cargo lehetőséget nyújt a vám, a nem közösségi adók és díjak egy zárt, automatikus, a NAV EBÜK (elektronikus banki üzenetküldő) rendszeren keresztül történő bonyolítására.

Különleges vámokmányok és eljárások

Különleges vámokmányok és eljárások

 • Áru szabadforgalomba helyezése közvetlen és közvetett képviselettel

 • 42-es eljáráskóddal végzett vámeljárás

 • Jövedéki áruk vámkezelése

 • Átmeneti megőrzési raktározás

 • Magánforgalmi ügyintézés vámkezelés

 • Diplomáciai képviseletek részére történő vámkezelés

 • Ideiglenes árukiszállítás, ideiglenes áruehozatal

 • VPID/EORI szám igénylése

 • Származás, státusz igazoló okmányok (A.TR, EUR1) kiállítása és hitelesítése

 • ATA Carnet igazolvány indítása és előjegyzés

 • Utólagos eljárások, jogorvoslat

Import vámkezelés - elektronikus fizetés

Import vámkezelés – elektronikus vámfizetési szolgáltatás

A vámhatóság elektronikus vámeljárásaival összhangban, az import vámkezelések során felmerülő közterhek megfizetése tekintetében ügyfeleinknek lehetősége nyílik elektronikus vámfizetési szolgáltatás igénybevételére. A gyors ügyintézés és az áru automatikus kiadhatósága érdekében cégünk rendezi az vámeljárás során felmerülő vám- és egyéb terheket. Az utalást követően a számlavezető bank automatikusan információt küld az előírt formátumban és adattartalommal az Elektronikus Banki Üzenetkezelő (EBÜK) rendszeren keresztül a NAV részére. A bank által küldött információ alapján a NAV a vámfizetést biztosítottnak, az utalást visszavonhatatlannak tekinti, így az adott vámtétel és vámfizetés megfeleltetése után az áru automatikusan kiadhatóvá válik.

VAM 14.png
Icon VAM levesszük a terhet 01.png

Ügyfélképviselet biztosítása - Levesszük a válláról az ügyintézéssel járó terheket!

Vámkezelésekre vonatkozóan szakértő kollégáink odafigyeléssel és tapasztalattal járnak el ügyfeleink képviseletében. A képviselethez megbízás vagy meghatalmazás szükséges. A megbízás egy kétoldalú szerződés, melyen mindkét fél cégszerű aláírásának kell szerepelnie. A meghatalmazás egy egyoldalú nyilatkozat, melyen csak az (aláírásra jogosult) meghatalmazó vagy annak megbízottja (ebben az esetben írásbeli megbízás szükséges a meghatalmazott és megbízottja között) cégszerű aláírása szerepel.

Ha nem csak eseti, hanem folyamatos képviseleti megbízásra van szüksége, akkor ajánljuk a NAV által rendszeresített EGYKE adatlap használatát.  Az állandó meghatalmazások bejelentését kezdeményezheti a meghatalmazó és a meghatalmazott is, amennyiben cégünk meghatalmazottként képviseli ügyfelünket, megkönnyítve és kényelmesebbé téve az ügyintézést, mi is elindíthatjuk a bejelentést.

bottom of page